Poznejte pravdivé hodnocení zaměstnavatele

Trh práce se potýká s mnohými problémy. Lidé se často rozhodují pro změnu zaměstnání, nebo nad ní alespoň uvažují. Hodnocení zaměstnavatelů přitom může rozhodnout o jejich reakci na inzerát. Kde lze takové recenze profilů firem a širokou nabídku práce naleznout?

Trh práce nabízí dostatek volných míst

Současná situace na trhu práce je charakteristická několika jevy. Na pracovním trhu je nabízeno více volných pracovních míst, než o kolik jich je reálně projeven zájem. I z toho důvodu je nezaměstnanost v Česku nejnižší v Evropské unii. V červnu dle údajů Eurostatu dosahovala v České republice 2,4 procenta, zatímco unijní průměr činil 6,9 procenta.

Nabídek práce je nespočet a uchazeči o novou práci si mají opravdu z čeho vybírat. Absence strachu Čechů o ztrátu zaměstnání, růst průměrných mezd a rozšíření nabídky firemních benefitů vedou k tomu, že se v tuzemsku lidé rozhodují změnit svůj život a hledají si práci, která by je uspokojovala a bavila.

Když už se rozhodnete pro změnu

Ještě než v současné práci dáte výpověď, zjistěte si o vysněné firmě co nejvíce. Byla by škoda opustit stabilní zaměstnání a přijmout pracovní místo ve společnosti, ve které naleznete jen extrémní pracovní podmínky, špatnou atmosféru a ještě horší kolektiv.

Není nic jednoduššího, než se podívat na hodnocení zaměstnavatele. Seznam firemních profilů najdete na jednom místě na portálu VímVíc. Ten schraňuje nezávislé hodnocení od bývalých nebo současných zaměstnanců, ukazuje tak společnosti v pravém světle a přibližuje uchazečům historii firmy a její hlavní zaměření. Seznam firem lze filtrovat abecedně, dle velikosti či data přidání. Jednotlivé firmy mohou uživatelé vyhledat i manuálně.

Mají zaměstnanci firmu rádi?

A právě z důvodu dostatku pracovních nabídek, je třeba se více zaobírat tím, jaké firmě životopis zašlete. Řešení je jednoduché. VímVíc kromě profilů firem nabízí také výše zmiňované hodnocení firem od zaměstnanců.

Hodnocení firem pak obsahuje podrobnosti o atmosféře ve společnosti, o tom, jak vypadají konkrétní pracovní pozice, nebo zda se prezentovaná firemní kultura shoduje se skutečností. Lidé si tak mohou na zaměstnavatele postěžovat, ale také ho pochválit a ohodnotit společnost 1 až 5 hvězdičkami.

Recenze jsou důležité

Potenciální budoucí zaměstnanci si snaží o firmě zjišťovat bližší informace na sociálních sítích či mezi svými přáteli. Často ale nenarazí na známého, který by měl s firmou co dočinění a právě z toho důvodu vznikl nápad schraňovat profily firem a hodnocení zaměstnanců. Velmi často totiž právě informace od současných zaměstnanců považují uchazeči za nejvíce směrodatné.

Hodnocením zaměstnavatelů můžete věřit

Hodnocení zaměstnavatelů na VímVíc jsou sice anonymní, o jejich důvěryhodnost se ale bát nemusíte. Procházejí totiž kontrolou dvoufázového ověřování. Každá třetí recenze je zamítnuta, což něco vypovídá o přísném výběru pravdivých, nevulgárních a relevantních hodnocení.

V první fázi se o kontrolu stará robot, který dokáže zabránit například tomu, aby jeden člověk hodnotil jednu společnost víckrát. Druhá fáze už probíhá manuálně, kontroluje se v ní především obsah. O firmě se pak uchazeči o zaměstnání mohou dozvědět jen pravdivé a podstatné informace.

Vyberte si ze současné nabídky práce

Věděli jste, že pro téměř polovinu zaměstnanců je vážným důvodem pro změnu práce, pokud je firma v očích veřejnosti viděna ve špatném světle? Jestliže i vy, z jakéhokoliv důvodu uvažujete o změně současného zaměstnání, rozhodně neuškodí, když na tento portál zavítáte. Můžete si vybírat z velkého množství nabídek práce. Důležité informace jsou vždy přehledně uvedeny již v hlavičce inzerátu. Nemusíte tak sáhodlouze pátrat po nástupním platu, popisu práce či lokalitě.

Jestliže si důkladně přečtete hodnocení firem od zaměstnanců, věříme, že si z množství pracovních nabídek vyberete tu správnou a zaměstnavatel se k vám bude chovat, jak se patří.