Chceš práci? Tak Jdi Pracovat!


Sehnat práci může být oříšek pro leckoho, ale mladé lidi obzvlášť. Zatímco celková nezaměstnanost v České republice se pohybuje okolo 7 procent, u mladých lidí do 25 let se tato hodnota dostává až k 19 procentům, je tedy téměř trojnásobná.

A právě na mladé lidi, kterým není práce lhostejná, se zaměřuje web jdipracovat.cz. Na webu se lze dočíst nejrůznější informace týkající se práce od rad jak uspět ve výběrových řízeních po příběhy úspěšných (často mladých) lidí. Některé články se zaměřují i na rizika, která s hledáním práce nepřímo souvisí. Jde o různé podvodné nabídky práce, které se z uchazečů snaží hlavně vytáhnout peníze a ve skutečnosti žádnou práci nenabízí.

jdipracovat.cz

Sledování článků na webu jdipracovat.cz doporučujeme, pokud hledáte motivaci k tomu, aby jste se o své uplatnění na trhu práce ideálně už při studiu zajímali a aby byli aktivní.

Pokud již dostatečně namotivovaní jste, jistě oceníte články s radami, jak najít a získat práci, případně i jak založit vlastní podnikání. Po práci následuje odpočinek a proto řada článků má i zábavný charakter. Například série reality show, která sleduje osudy jednotlivých studentů/absolventů, přináší často dost úsměvných momentů.

Jednou za půl roku také vychází tištěná brožura Jdi Pracovat!, kterou můžete zdarma získat v prostorách mnoha českých vysokých škol.

Pokud byste chtěli aktuální dění na trhu práce sledovat spíš na Facebooku, můžete se stát členem a odběratelem jedné z facebookových skupin, které portál jdipracovat.cz spravuje.